nieuwsarchief


Iaido - NK Iaido - Den Haag

Op zondag 10 april werden in Den Haag de Nederlandse kampioenschappen jodo en iaido gehouden. In vrijwel elke categorie kwamen er één of meerdere Yushinkanners in actie en er werden een aantal mooie prijzen gewonnen. Zo werd Bayu van Houten Nederlands Kampioen in de nidan categorie! Daarnaast werden Ron Snellens (mudan), Sander Filon (yondan) en Piotr Kukla (godan) tweede in hun categorie.
Ook werden er ikkyu examens gehouden, zowel Martine Mussies als Enneke Burgemeester slaagden! Iedereen gefeliciteerd.

Kendo – NKR seminar – Amsterdam

Na anderhalf jaar was er weer een groot kendo evenement: een tweedaags seminar in Amsterdam, afgesloten met examens. Meerdere nanadan leidde het seminar en namen vervolgens plaats achter de jurytafels. Van Yushinkan slaagde Symke voor zijn nidan en Carlos voor zijn sandan, wat een prachtige prestatie!

Iaido – NKR seminar - Amsterdam

Eindelijk was het dan zover, het eerste grote seminar in tijden viel in het weekend van 4 en 5 september. In Amsterdam werd, door de NKR, een iaido en jodo seminar georganiseerd met examens. Iaido was op zondag aan de beurt. Onder begeleiding van diverse nationale én internationale nanadan sensei werden in de ochtend de ZNKR kata behandeld. Zij werden geassisteerd door onze eigen David sensei en Elaine sensei. In de middag was het tijd voor examens. Voor Yushinkan slaagden Ron, Carlos en Symke voor hun ikkyu en slaagden Jos en Baur voor hun sandan! Van harte gefeliciteerd!

Iaido - EK 2019 - Athene

Dit jaar werden de Europese kampioenschappen iaido gehouden in Athene, Griekenland. 5 Yushinkanner mochten uitkomen voor het Nederlandse team en 1 voor het Turkse team. Op vrijdag was er een erg leerzaam seminar onder leiding van Kusama sensei (hachidan hanshi), hij werd geassisteerd door Tanno sensei (hachidan hanshi) en Nakamura sensei (hachidan hanshi).
Op zaterdag waren de individuele wedstrijden, tijdens deze wedstrijden werd Noël Fonhof (niet van Yushinkan, maar wel van het Nederlands team) eerste in de shodan categorie! Stan Engelen werd derde in de yondan categorie en nam daar ook de fighting spirit prijs mee naar huis. Piotr Kukla kreeg in de godan categorie de fighting spirit prijs. De overige Yushinkanners, Ratna Karis (mudan), Bayu van Houten (nidan), Taciser Sevinc (sandan) en Sander Filon (yondan) vochten voor wat ze waard waren, maar vielen helaas niet in de prijzen.
Op zondag waren de teamwedstrijden waarin het Nederlands team eerste werd! Het team bestond uit Noël, Stan, Elise en Piotr! Daarbij kreeg Taciser (uitkomend voor het Turkse team) de fighting spirit prijs. De zondag werd afgesloten met examens waarbij Ratna slaagde voor haar shodan!
Wat een prachtig toernooi met prachtige resultaten!

Rokudan iaido bij Yushinkan!

Begin juni reisde David Smits en Elaine van Ommen Kloeke af naar Japan. Onder toeziend oog van Matsuoka sensei en Kinomoto sensei slaagden zij op 7 juni voor hun rokudan (6de dan) examen!
Een geweldige prestatie en daarmee ook de eerste Nederlandse rokudan binnen Shinkage Ryu. Van harte gefeliciteerd!

Iaido - NK 2019

De Nederlandse kampioenschappen vonden dit jaar plaats op 14 april in Eindhoven. Vele Yushinkanners deden mee en aan het einde van de dag mochten enkelen van hen een medaille in ontvangst nemen.
In de mudan catergorie won Ratna Karis de zilveren medaille en Ron Snellen brons. In de nidan categorie won Bayu van Houten de zilveren medaille. In de sandan categorie won Taciser Sevinc de bronzen medaille. In de yondan categorie gingen er drie medailles naar Yushinkan: Stan Engelen, Sander Filon en Damion van der Zee werden respectievelijk 1e, 2e en 3e. Bij de godan categorie werden er ook drie medailles gewonnen. Piotr Kukla, Elaine van Ommen Kloeke en David Smits wonnen daar respectievelijk goud, zilver en brons.
Een super prestatie van Yushinkan

Crowdfunding - Kendo docent naar Japan

Onze kendo docent (Taciser Sevinc) is door de NKR gekozen om ons land te vertegenwoordigen bij het grote Kitamoto kendo seminar in Japan. Tijdens dit jaarlijkse seminar wordt aan kendo docenten van over de hele wereld lesgegeven door de top van de kendowereld in Japan. Tijdens dit seminar hoeven de genodigden alleen de vliegreis zelf te betalen.
Yushinkan is een Crowfunding gestart om zo de vliegreis voor Taciser te kunnen bekostigen. Voor verdere informatie en/of het doneren kunt u terecht op de crowdfunding pagina.

Iaido - Ishidocup 2019

Op 26 januari werd de jaarlijkse Ishidocup gehouden. ditmaal in Vleuten, Utrecht. Tijdens dit evenement waren er wedstrijden en examens tot en met godan (5de dan).
Tijdens de wedstrijden werden Ratna Karis en Indira Blanken-Parisius respectievelijk 1e en 3e in de mudan categorie. In de godan catergorie was er een 'clean sweep' voor Yushinkan: 1e Elaine van Ommen Kloeke, 2e David Smits en 3e Piotr Kukla.
Belangrijker nog: Steven Noorlander en Pscal Kruijsifix slaagden voor hun sandan (3e dan), en Alexandra Grandmougin en Damion van der Zee slaagden voor hun yondan (4e dan)
Gefeliciteerd allemaal!

Kendo - nieuwe dangraden

Op 2 december werden er kendo examens gehouden in Amsterdam. Tijdens deze examens slaagde Carlos Martinez voor zijn nidan en slaagde Inti Suarez voor zijn shodan. Super goed!

Kendo - Kyu examens

Op vrijdag 9 november waren er kyu-examens kendo bij Yushinkan. Tijdens deze kyu-examens behaalde Andrej Mihajlovski en Symke Haverkamp hun nikyu. Ook haalde Olga Efrimov en Martine Mussies hun yonkyu. Van harte gefeliciteerd!

20ste verjaardag Yushinkan

Op 3 november vierde Yushinkan haar 20ste verjaardag. In Utrecht waren veel verschillende demonstraties van uiteenlopende budo te zien. Wij willen iedereen die meegeholpen heeft of aanwezig was bedanken voor het onvergetelijk maken van deze dag.

EK iaido 2018, Zawiercie

In het weekend van 27 oktober werden de Europese kampioenschappen iaido gehouden in Zawiercie (Polen). Yushinkan was, met 5 deelnemers ruim vertegenwoordigd voor team NL. Bovenop het feit dat bijna elke deelnemer van Nederland de poule uit kwam en de knock-out fase in ging, haalde Stan Engelen zelfs de finale in de yondan categorie. In deze finale verloor hij helaas, maar de zilveren medaille is een prachtige prestatie. Een dag laten, tijdens de teamwedstrijden, kwam het Nederlandse team tot de halve finale waar het helaas verslagen werd door Belgie. Dit betekende wel dat Piotr Kukla en Stan Engelen van Yushinkan een bronzen medaille omgehangen kregen.
Op diezelfde dag vonden er ook examens plaats, Bayu van Houten slaagde daar voor zijn nidan! Van onze zusterdojo Kodokan slaagde Ben Diemel voor zijn shodan. Wat een prachtige prestaties!

Iaido - Nederlandse team Kampioenschappen 2018, Voorschoten

Op 17 juni werden in Voorschoten de tweede Nederlandse team kampioenschappen voor iaido gehouden. Yushinan deed mee met verschillende deelnemers en scheidsrechters. Het Yushinkan team 'Samurai Pizza Cats', bestaande uit Sander Filon (yondan), Damion van der Zee (sandan) en Ratna Karis (mudan), won het toernooi. Gefeliciteerd!

Iaido - Nederlands Kampioenschap 2018, Eindhoven

Op zondag 15 april werden de Nederlandse kampioenschappen iaido gehouden in Eindhoven. Yushinkan deed in alle categorieen mee en nam een aantal prijzen mee naar huis:
Ratna Karis ging er met de fighting spirit prijs vandoor. In de shodan categorie ging Bayu van Houten met het zilver naar huis. In de sandan categorie werd Damion van der Zee Nederlands kampioen. Ook de gouden medaille in de yondan categorie ging mee naar Yushinkan: Stan Engelen won in de finale van Sander Filon, hij moest genoegen nemen met zilver. In de godan categorie was er een 'clean sweep' voor Yushinkan. Goud, zilver en brons gingen respectievelijk naar Piotr Kukla, David Smits en Elaine van Ommen Kloeke. Allemaal van harte gefeliciteerd!

Kendo - kyu-examen, Utrecht

Begin maart vonden er interne kyu-examens plaats bij de kendogroep. Inti Suarez behaalde daar zijn 3de kyu, Hiro Muramatsu zijn 4de kyu, Nam Giang zijn 5de kyu en Berke Gurkan en Ernst Van de Beek behaalde hun 6de kyu. Van harte gefeliciteerd!

Iaido - Ishidocup iaido 2018, Vianen

Rond het weekend van 27/28 januari werd de Ishidocup gehouden. Met meer dan 200 deelnemers aan het seminar en zo'n 170 deelnemers aan de taikai was dit het grootste iaido-evenement in Nederland tot nu toe. Ishido sensei was er ook om het seminar te leiden. Op maandag 29 januari vonden de wedstrijden en examens plaats. Yushinkan was met veel leden van de partij en ging met een aantal medailles naar huis. In de godan-categorie (5de dan) ging David Smits met het zilver en Piotr Kukla met het brons naar huis. In yondan-categorie (4de dan) won Stan Engelen zilver en in de sandan-categorie (3de dan) won Sander Filon het brons.
Bij de examens slaagde Inti Suarez en Rutger Kruitwagen voor hun nidan, Sander Filon slaagde voor zijn yondan. Gefeliciteerd met alle prestaties!

EK iaido 2017, Turijn

In het eerste weekend van november werden de europees kampioenschappen iaido gehouden in Turijn, Italie. Voor het Nederlands team waren maar liefst vier Yushinkanners geselecteerd. Tijdens de wedstrijden was er succes voor Stan Engelen, in de yondan categorie werd hij Europees kampioen. Een prachtige prestatie!
Tijdens de examens na afloop van de wedstrijden behaalde Bayu van Houten zijn shodan. Van harte gefeliciteerd.

Keiko met Donatella Sensei (Kendo 7de Dan)

Op 18 augustus heeft Donatella Castelli sensei (kendo 7de dan) onze dojo bezocht met vele andere kendoka van de Museido, Kendo Kai Den Haag en Sakura kai dojos, en een speciale gast van het Grieks nationale team, Dinaki Trelovaporo (kendo 5de dan). Allemaal hartelijk dank voor de leerzame en fijne keiko!

Keiko Donatella Sensei

NK teams iaido 2017, Utrecht

Op zondag 25 juni werd het eerste NK teams voor iaido gehouden in Utrecht. Tien iaido teams streden om de eerste nationale titel. Vanuit Yushinkan deden 7 leden, verdeeld over 3 team mee. Het 100% Yushinkan team 'Unagi' (Stan Engelen, Rick van de Hoef en Bayu van Houten) werd derde. Sander Filon, Inti Suarez, aangevuld met Baukje Weber van onze zusterdojo Kodokan, vormden het team 'Me no ue no tankobu', zij werden eerste! Naast deelnemers leverde Yushinkan ook scheidsrechters en vrijwilligers. Al met al was het een erg succesvol toernooi!

Nederlands Kampioenschap 2017, Rotterdam

Op zondag 2 april werd in Rotterdam het NK-iaido gehouden. Yushinkanleden presteerden allemaal erg goed, elk op hun eigen niveau. Bij de mudan (zonder dan) won Bayu van Houten. Vaste gast Baur Murza won de shodancategorie (1ste dan) . Bij de sandancategorie (3de dan) ging Rick van de Hoef naar huis met het goud, Sander Filon moest genoegen nemen met het brons. Stan Engelen won de yondancategorie (4de dan). Piotr Kukla en David Smits streden mee bij de godancategorie (5de dan), dit keer ging Piotr er met de winst vandoor en werd David tweede. Super resultaten!

Ishidocup 2017, Vianen

Op zaterdag 28 januari werd in Vianen de Ishidocup gehouden. Yushinkan was met veel leden van de partij en ging met een aantal medailles naar huis. In zowel de yondancategorie (4de dan) en godancategorie (5de dan) ging een Yushinkanner met het goud naar huis. Stan Engelen bij de yondan en David Smits bij de godan. Piotr Kukla won het zilver bij de godanners en Jacky Visser brons bij de yondanners.

Nieuwe dangraden bij Yushinkan

In december werd een groot iaido/jodo/kendo seminar gehouden in Brussel. Hier kon men ook examens doen. Meerdere dojoleden van Yushinkan gingen op voor examens en allen slaagden. Floris Kruyne en Rutger Kruitwagen behaalde hun shodan en Arne en Jasper Helthuis slaagden voor hun yondan!
Een maand later vertrokken enkele leden van Yushinkan naar Japan, hier werd getraind onder toeziend oog van Matsuoka sensei en Kinomoto sensei. Twee leden behaalde daarnaast ook nog hun yondan in Japan: Jacky Visser en Stan Engelen!

Donatie

Yushinkan wil via deze weg het ING Nederland fonds voor Medewerkers bedanken voor de gulle donatie!

Kendo bij Yushinkan

Met gepaste trots kondigen we aan dat Yushinkan kendo wederom heeft opgenomen in het curiculum. Vanaf donderdag 3 november wordt er elke donderdag kendo getraind. Kom kijken voor een 'introductie tot kendo'!

EK iaido 2016, Boedapest

Op 19 en 20 november werden de Europese kampioenschappen iaido gehouden in Boedapest, Hongarije. Yushinkan mocht 4 iaidoka leveren voor het Nederlandse team. Na een erg spannend toernooi werd Piotr Kukla Europees kampioen in de godan (5de dan) categorie! Yushinkan feliciteert Piotr met deze geweldige prestatie!

Iaido-examens, augustus 2016

Tijdens het grote iaido, jodo en kendo seminar, dat gehouden werd vanwege het 50-jarig bestaan van het de NKR, werden op zaterdag 13 augustus iaido-examen gehouden. Vanuit Yushinkan deden 3 leden examen. Bayu van Houten ging op voor ikkyu, Andr� van Den Dolder en Inti Suarez gingen op voor shodan. Zij zijn allen geslaagd, van harte gefeliciteerd!
Van zusterdojo Kodokan slaagde Jordi van Beveren voor zijn ikkyu en Mario Gon�alves voor zijn sandan, ook een prachtig resultaat!

Nederlands Kampioenschap 2016, Waalre

Op zondag 17 april werden de Nederlandse kampioenschappen gehouden in Waalre. De organiserende dojo was Ren Bu Kan. Ook dit jaar deden veel Yushinkanleden mee aan het toernooi, 15 Yushinkanners lieten hun beste iaido zien. In de sandan (3de dan) categorie bestond het volledige podium uit leden van Yushinkan, Rick van de Hoef, Stan Engelen en Sander Filon wonnen respectievelijk brons, zilver en goud. In de godan (5de dan) categorie won Piotr Kukla het zilver: alleen David Smits won van hem en ging er met het goud vandoor.
Ook onze zusterdojo behaalden prima resultaten: Michel van der Meer (Marobashikai) werd 3de in de shodan (1ste dan) categorie; in diezelfde categorie won Bob Jagernath (Kodokan) goud. In de nidan (2de dan) categorie won Jeroen Kanters (Marobashikai) goud en in de yondan (4de dan) categorie ging Elise Heijboer (kodokan) aan de haal met het goud.
Daarnaast won Bauyrzhan Murzamadiyev, vaste gast bij Yushinkan, de mudan (zonder dan) categorie. Yushinkan feliciteert elke deelnemer met zijn/haar prestaties.
Naast wedstrijden waren er ook ikkyu-examens, Florus Kruyne, Rutger Kruitwagen en Inti Suarez gingen op en slaagden allen. Gefeliciteerd!

Ishido cup 2016, Utrecht

In het weekend van 23 en 24 januari vond de Ishido cup plaats in Utrecht. Op zaterdag werden het iaido seminar, de wedstrijden en de examens gehouden. Ook dit jaar was het aantal verschillende nationaliteiten onder de deelnemers gegroeid. Na een leerzaam seminar in de morgen was het 's middags tijd voor de wedstrijden. In de nidan (2de dan) categorie wist Rick van de Hoef het goud te pakken. In de sandan (3de dan) categorie won Sander Filon zilver en Stan Engelen brons. De godan (5de dan) categorie werd gedomineerd door Yushinkan, de finale ging tussen David Smits en Piotr Kukla. David ging uiteindelijk met goud naar huis. Niet alleen Yushinkan deed goede zaken, ook zusterdojo Kodokan was goed bezig. Bob Jagernath won de mudan (zonder dan) categorie en Elise Heijboer de yondan (4de dan) categorie.
Rond 6 uur was het tijd voor de examens. Andr� van den Dolder slaagde voor zijn ikkyu (1ste kyu), Damion van der Zee en Rick van de Hoef slaagden beide voor hun sandan. Bob Jagernath (Kodokan) en Joop (Marobashikai) slaagden voor shodan (1ste dan), Roel Meelkop (Kodokan) slaagde voor sandan.
Yushinkan kijkt met trots terug op een geslaagde dag en feliciteert iedereen met de resultaten.

Een nieuwe godan: Piotr

In het weekend van 19 en 20 december werd de Nakakura-cup, het grote kendo, jodo en iaido seminar in Brussel, gehouden. Op de zondag werden er examens gehouden. Vanuit Yushinkan was Piotr Kukla afgereisd naar Brussel om zijn godan-examen (5de zwarte band) af te leggen. Hij deed dit met succes. Van harte gefeliciteerd Piotr!

Europees Kampioenschap 2015, Berlijn

Tijdens het dit jaar in Duitsland gehouden EK mocht Yushinkan vier mensen voor deelname meesturen: Rick van de Hoef in nidan, Sander Filon en Stan Engelen in sandan en tenslotte Piotr Kukla in yondan; van deze vier maakten er drie tevens deel uit van het team voor de teamwedstrijden.
Na een dag zware wedstrijden wist Sander Filon als enige in de prijzen te vallen met een derde plek in de sandan categorie.
Yushinkan feliciteert alle deelnemers van harte met hun goede prestaties!

BKA zomerseminar, Stevenage 2015

Op 8, 9 en 10 augustus vond het grote BKA zomerseminar plaats in Stevenage. Yushkinan reisde met een groot aantal leder af naar Engeland om deel te nemen aan het seminar. Er werden wedstrijden gehouden op de 10de. In de sandan categorie werden Jacky Visser en Stan Engelen respectievelijk eerst en derde. In de yondan categorie ging Piotr Kukla naar huis met de fighting spirit prijs.
Bob Jagernath, van zusterdojo Kodokan, viel zelfs dubbel in de prijzen, hij werd 3de in de mudan categorie en won daar ook de fighting spirit prijs.
Yushinkan feliciteert iedereen met deze geweldige prestaties!

Hachidan iaido, Kyoto 2015

Kinomoto Miyuki sensei heeft op 3 mei, tijdens de Kyoto taikai, haar hachidan (8ste dan) gehaald. Kinomoto Miyuki sensei is de deshi van Matsuoka sensei. Vanuit Nederland wil Yushinkan Kinomoto sensei van harte feliciteren met het bereiken van deze mijlpaal!

Nederlands kampioenschap 2015, Amersfoort

Op zondag 12 april werd het Nederlands kampioenschap iaido gehouden in Amersfoort, georganiseerd door de Mokuseikan dojo. Yushinkan leden deden massaal mee aan dit drukke NK en veel van hen vielen in de prijzen. David Smits won goud in de godan categorie, Piotr Kukla won goud in de yondan categorie. Er was een 'clean sweep' voor Yushinkan in de sandan categorie, Stan Engelen, Sander Filon en Jacky Visser behaalde respectievelijk goud, zilver en brons. Rick van de Hoef won goud in de nidan categorie en Taco Sijbrandij won zilver in de shodan categorie.
Ook leden van zusterdojo's vielen in de prijzen: Jeroen Kanters en Michel van der Meer(Marobashikai) wonnen respectievelijk brons in de nidan en brons in de mudan categorie. Bob Jagernath (Kodokan) won zilver in de mudan categorie.
Iedereen gefeliciteerd met deze geweldige resultaten!

Orly seminar 2015, Frankrijk

In maart 2015 werd het jaarlijkse Orly seminar gehouden, dit jaar onder leiding van Patrick Dupin. Yushinkan reisde met een aantal iaidoka's af naar Frankrijk om een aantal dagen hard te trainen. Ter afsluiting vond er een taikai plaats. Stan Engelen veroverde tijdens de taikai de 2de plaats in de Matsuoka categorie, Alexandra Grandmougin en Piotr Kukla werden beide 3de.
Yushinkan feliciteert iedereen met de behaalde resulaten!

Verhuizing dojo Yushinkan

Vanaf dinsdag 3 maart zullen de iaidolessen van Yusinkan verhuizen naar een andere locatie. Het nieuwe adres wordt dan:

van Meelstraat 1a
3555 WV te Utrecht

Nationale sportweek 2015

Van 18 t/m 25 april 2015 wordt de nationale sportweek gehouden. Een kans voor iedereen in heel Nederland om kennis te maken met diverse sporten. Ook Yushinkan doet hier aan mee. Wij organiseren op dinsdag 21 april van 19:00-20:00 een open training, waarbij iedereen welkom is een kijkje in de keuken van het iaido te nemen en desgewenst een lesje mee te doen.

Ishidocup Januari 2015

In januari vond de jaarlijkse ishidocup plaats in Utrecht. Yushinkan heeft hier wederom prachtige wedstrijdresultaten in het iaido geboekt. Zo behaalde David Smits de eerste prijs in de godan categorie, Piotr Kukla de tweede plaats in de yondan categorie, Rick van de Hoef en Damion van der Zee de eerste, respectievelijk derde prijs in de nidan categorie, en werd Sander Filon verdiend beloond met de Fighting Spirit prijs.
Na de wedstrijden vonden de examens plaats, waarbij Sandra Philips is geslaagd voor haar sandan, en Taco Sijbrandij voor zijn shodan.
Ook onze zusterdojo�s hebben goede zaken gedaan. Zo behaalden Elise Heijboer en Baukje Weber van Kodokan de tweede respectievelijk derde plaats in de sandan categorie. Elise Heijboer wist ook de examens ook nog eens haar yondan te behalen. Jeroen Kanters (Marobashikai) haalde zijn nidan, en Joop Kortz(Marobashikai) en Sjaak van den Bos (Kodokan) behaalden beide hun ikkyu.
Bijkomend resultaat is dat zowel Elise als Piotr ook nog eens bij jodo in de prijzen zijn gevallen.
Yushinkan feliciteert hierbij alle medaillewinners en geslaagde examenkandidaten.

Iaido-examens december 2014

In december vonden er op verschillende plekken iaido-examens plaats, allereerst waren er kyu-examens in Den Bosch bij onze zusterdojo Marobashikai. Andr� van den Dolder is hier geslaagd voor zijn sankyu (3de kyu).
Daarnaast waren er examens na afloop van van de Nakakura-cup, het grote kendo, jodo en iaido seminar in Brussel. Hier heeft Sander Filon succesvol het examen voor sandan (3de dan) afgelegd. Van onze zusterdojo Kodokan is Baukje Weber tevens geslaagd. Alle geslaagden van harte gefeliciteerd!

Norddeutscher Iaido Koryu Taikai 2014, Hamburg

Op 15 november werden er in Hamburg koryu wedstrijden georganiseerd, Yushinkan reisde met 4 leden af. In de sandan categorie wonnen Jacky Visser en Stan Engelen respectievelijk de eerste en de tweede prijs. Vervolgens mochten zij meedoen in de yondan/godan categorie, in deze categorie kwamen ook David Smits en Piotr Kukla uit. David ging naar huis met de eerste prijs, Stan met de tweede prijs, Jacky en Piotr beide met de derde prijs. In de mudan/shodan categorie deed Jeroen Kanters mee van onze zusterdojo Marobashikai, hier behaalde hij de eerste prijs. Allemaal van harte gefeliciteerd!

Europees kampioenschap 2014, Helsinki

Tijdens de Europese kampioenschappen in Finland in november 2014 kwamen zes, van het elf koppen tellende Nederlandse team, Yushinkanners in actie. Op zaterdag, bij de individuele wedstrijden, wonnen de twee godanners van Yushinkan, Elaine van Ommen Kloeke en David Smits respectievelijk een zilveren en een bronzen medaille!
Op zondag, bij de teamwedstrijden, werd het Nederlands team, dat volledig bestond uit Yushinkanners, tweede en nam zo de zilveren medaille mee naar huis. Rick van de Hoef, Stan Engelen, Elaine van Ommen Kloeke en David Smits werden enkel in de finale verslagen door Polen.
Yushinkan feliciteert de medaillewinnaars met deze goede prestatie!

Sandan examen juni 2014, Villingen

Op Zaterdag 21 juni van dit jaar vonden er in Villingen examens plaats, Alexandra Grandmougin is daar geslaagd voor haar sandan. Van harte gefeliciteerd!

Nederlands kampioenschap 2014, Voorschoten

Op zondag 13 april werden in Voorschoten de Nederlandse kampioenschappen iaido gehouden. Yushinkan nam deel met een groot aantal leden en ging met veel prijzen aan de haal. In de godan categorie won David Smits en werd Elaine van Ommen Kloeke derde, in de yondan categorie won Piotr Kukla, in de sandan categorie won Stan Engelen, in de nidan categorie won Rick van de Hoef en werd Sander Filon tweede en in de mudan categorie behaalde Taco Sijbrandij de derde plaats. Van zusterdojo Kodokan werd Elise Heijboer in de sandan categorie tweede, van onze andere zusterdojo Marobashikai werd Jeroen Kanters derde in de shodan catergorie en Michel van der Meer tweede in de mudan categorie. Daar bovenop komt nog de Fighting Spirit prijs voor Damion van der Zee. Yushinkan felciteert een ieder met de behaalde resultaten.
Naast wedstrijden werden er ook ikkyu examens gedaan, Taco Sijbrandij slaagde voor zijn examen. Gefeliciteerd namens Yushinkan!

Orly seminar 2014, Frankrijk

Op 21, 22 en 23 februari van dit jaar reisde Yushinkan massaal af naar Frankrijk om daar, in Orly, 3 dagen lang te trainen onder leiding van Matsuoka sensei en Kinomoto sensei. Op de derde dag werd de jaarlijkse taikai gehouden. In de lage groep (tot en met nidan) werd Sander Filon 2de, in de hoge groep (sandan en hoger) werd Elaine van Ommen Kloeke 2de, David Smits en Jacky Visser beide 3de. In beide groepen werd de eerste plaats bezet door een lid van onze zusterdojo Kodokan. Baukje Weber en Elise Heijboer wonnen respectievelijk de lage en de hoge groep. Yushkan feliciteert iedereen met de behaalde resulaten!

Ishidocup 2014

Op 25 en 26 januari organiseerde de Nederlandse Kendo Renmei in samenwerking met Yushinkan de zestiende Ishido Cup. Het was een groot succes met veel buitenlandse sensei en deelnemers. Yushinkan was ruim vertegenwoordigd en haalde een aantal prijzen binnen. In de shodan (1ste dan) categorie won Rick van de Hoef goud en Damion van der Zee zilver, in de sandan (3de dan) categorie won Stan Engelen het brons. In de yondan (4de dan) categorie greep Piotr Kukla het zilver en in de godan (5de dan) categorie won David Smits het goud.
Naast wedstrijden, vonden er ook nog examens plaatst, Rick van de Hoef en Damion van der Zee slaagden beiden voor hun nidan. Bij onze zusterdojo's Marobashikai en Kodokan slaagden Jeroen Kanters en J�rre Holland voor hun shodan, Roel Meelkop voor zijn nidan en Daan Landwehr Johan voor zijn sandan.
Iedereen gefeliciteerd met hun prestaties!
Voor meer informatie bezoek website van de Ishidocup.

Godan examens januari 2014

Met gepaste trots mogen we mededelen dat zowel David Smits als Elaine van Ommen Kloeke in Japan geslaagd zijn voor hun godan (5de dan). Van harte gefeliciteerd!

Iaido-examens december 2013

In december vonden er op verschillende plekken iaido-examens plaats, allereerst waren er kyu-examens in Den Bosch bij onze zusterdojo Marobashikai. Drie leden van Yushinkan namen deel aan de examens, zowel Floris Kruyne als Frederic Cremazyf en Wilco Warmerdam slaagden voor hun sankyu (3de kyu).
Daarnaast waren er examens na afloop van van de Nakakura-cup, het grote kendo, jodo en iaido seminar in Brussel. Hier hebben 3 van de Yushinkan iaidoka examen voor sandan (3de dan) gedaan. Stan, Jasper en Jacky hebben met succes hun examen afgelegd. Alle geslaagden van harte gefeliciteerd!

Martial Arts week 2014

Tussen 18 t/m 25 januari 2014 openen maar liefst 35 aanbieders van Martial Arts in Utrecht hun deuren. Inwoners van Utrecht kunnen dan gratis kennis komen maken met het rijke aanbod aan Martial Arts. Verspreid over deze week zijn er 85 activiteiten in 27 verschillende takken van sport. Ook Yushinkan doet hier aan mee. Wij organiseren op dinsdag 21 en donderdag 23 januari van 19:00-20:00 een open training, waarbij iedereen welkom is een kijkje in de keuken van het iaido te nemen en desgewenst een lesje mee te doen.
Tijdens de Martial Arts Week 2014 wordt geld ingezameld voor voor War Child. War Child zet zich in om kinderen in oorlogsgebieden weer een toekomst te geven.
We hopen u te mogen begroeten op dinsdag 21 of donderdag 23 janauri.

Voor meer informatie:
- Website VSU;
- Facebook (liken en mensen uitnodigen!!!);
- Filmpje MAW;
- War Child.

Logo MA Actie War Child VSU logo

Donatie 2013

Via deze weg wil Yushinkan wederom graag het Goede Doelenfonds voor ING medewerkers van harte bedanken voor haar gulle donatie.

Europees kampioenschap iaido 2013, Frankrijk

Tijdens de Europese kampioenschappen in Frankrijk in november 2013 heeft Yushinkan maar liefst vijf iaidoka afgevaardigd voor het Nederlandse team. Rick van de Hoef behaalde een bronzen medaille in de shodan (1ste dan) categorie, Piotr Kukla behaalde in de yondan (4de dan) categorie ook een bronzen medaille. Yushinkan feliciteert Rick en Piotr met deze uitzonderlijk goede prestatie!

Nederlands kampioenschap 2013, Hilversum

Op zondag 21 april werden in Hilversum, door de dojo Kaizen, de Nederlandse kampioenschappen iaido gehouden. Yushinkan deed zoals elk jaar met een groot aantal deelnemers mee en was zeer succesvol.
In de shodan categorie won Rick van de Hoef het goud door in de finale mede Yushinkanner Damion van der Zee te verslaan, Damion werd daarmee 2de. In de nidan categorie won Stan Engelen het goud, Baukje Weber van zusterdojo Kodokan werd derde in deze categorie. Kodokan was ook succesvol in de sandan categorie met goud voor Bas Ben Zineb en zilver voor Elise Heijboer. Het volledige podium in de yondan categorie werd gevormd door Yushinkan, Piotr Kukla won goud, Elaine van Ommen Kloeke zilver en David Smits brons.
Yushinkan feliciteert haar leden en de leden van haar zusterdojo met deze prachtige resultaten.

Orly seminar 2013, Frankrijk

Op 15 tot en met 17 maart werd het jaarlijkse Orly seminar gehouden, waarbij onder leiding van Matsuoka sensei en Kinomoto sensei 3 dagen keihard werd getraind in Orly (Frankrijk).
Aan het einde van deze 3 dagen was er de jaarlijkse taikai. Er werd gestreden in 2 categori�n. Waar Stan Engelen in de lage groep de Kinomoto (eerste) prijs won, won Elaine van Ommen Kloeke de Matsuoka (eerste) prijs in de hoge groep. Dit betekent dat Elaine af mag reizen naar Japan om daar te trainen bij de sensei.
Yushinkan is erg trots op deze prestatie van Elaine.

Zomertraining 2013

Dit jaar werd er een zomertraining georganiseerd, voor meer informatie klik hier.

Ishidocup 2013

Dit jaar mocht Yushinkan de Ishidocup organiseren in Utrecht. In tegenstelling tot vorige jaren werd het toernooi verspreid over 2 dagen, zaterdag iaido en zondag jodo. Dit gaf de mogelijkheid tot een seminar in de ochtend en wedstrijden in de middag. Het iaido seminar werd geleid door Chris Mansfield sensei (Nanadan, Engeland), Patrick de Muynck sensei (Nanadan, Belgi�) en Aad van de Wijngaard sensei (Nanadan, Nederland), het jodo seminar werd door Chris Mansfield sensei geleid.
Yushinkan was tijdens de iaido wedstrijden breed vertegenwoordigd en mag een aantal leden feliciteren met een top 3 notering. Rick van de Hoef won het goud in de mudan categorie. Stan Engelen won de nidan categorie, in dezelfde categorie werd Sander Filon derde. Piotr Kukla won in de yondan categorie waarin David Smits het brons pakte.
Naast wedstrijden vonden er ook nog examens plaats, voor Yushinkan slaagde Rick van de Hoef en Damion van der Zee voor hun shodan. Daarnaast slaagde Steven Noorlander en Sandra Phillips voor hun nidan en tot slot slaagde Arne voor zijn sandan. Allemaal van harte gefeliciteerd!
Yushinkan wil ook haar zusterdojo's feliciteren met de goede prestaties in zowel wedstrijden (Roel Meelkop werd 3de in de mudan categorie en Baukje Weber 2de in de nidan categorie) als in de examens (Roel Meelkop slaagde voor zijn shodan en Tom Koevermans voor zijn sandan)

Mudantoernooi 2012

In Zoetermeer werd het jaarlijkse mudantoernooi gehouden, een toernooi waar beginnende iaidoka tegen elkaar kunnen strijden. Er waren veel medailles te verdelen en verschillende leden van Yushinkan gingen met 1 of meerdere medailles naar huis. Zo won Rick van de Hoef won 2 keer goud (sanbon shobu, ikkyu en Ippon shobu, Kesa giri) en 1 keer brons (ippon shobu, Tsuka ate), Damion van der Zee won 1 keer zilver (Ippon shobu, Tsuka ate) en 2 keer brons (sanbon shobu, ikkyu en ippon shobu, Morote tsuki) en Taco Sijbrandij won en zilveren medaille (sanbon shobu, mudan).
Gefeliciteerd met deze prachtige resultaten!

Europees kampioenschap iaido 2012, Engeland

Tijdens de Europese kampioenschappen in Engeland in oktober 2012 heeft Yushinkan maar liefst vier iaidoka afgevaardigd voor het Nederlandse team. Piotr Kukla behaalde een bronzen medaille in de yondan categorie, Yushinkan feliciteert Piotr met deze uitzonderlijk goede prestatie! Ook feliciteert Yushinkan Baukje Weber van Kodokan, de zusterdojo in Rotterdam, met het behalen van een bronzen medaille in de shodan categorie.
Meer informatie over het EK iaido vindt u op de website van het EK.

Naast de wedstrijden werden er ook examens georganiseerd waarbij Sander Filon voor zijn nidan examen is geslaagd, ook voor dit resultaat: van harte gefeliciteerd!

Ishido cup 2013

In januari 2013 mag Yushinkan, in samenwerking met de NKR, de Ishido Cup organiseren. Bij dit jaarlijks terugkerende iaido en jodo toernooi zijn budoka uit andere landen dan Nederland ook van harte welkom. Traditioneel komen er budoka uit Belgi�, Frankrijk, Zwitserland en Engeland naar dit toernooi. Hier vindt u alle informatie over dit eerste NKR evenement van het nieuwe jaar.

Zomerseminar 2012

Yushinkan was tijdens het grote zomerseminar in Eindhoven ook weer van de partij met een aantal leden. Behalve vele leerzame uren iaido hebben Bart Vos en Damion van der Zee examen gedaan voor hun ikkyu, beide zijn geslaagd. Namens Yushinkan: Van harte gefeliciteerd!

Nederlands kampioenschap 2012

Op 22 april 2012 werden in Rotterdam de jaarlijkse Nederlandse kampioenschappen jodo en iaido gehouden. Yushinkan nam deel met 11 personen bij het iaido. In de shodan categorie behaalde Sander Filon de eerste plaats, Sandra Philips en Kasimir van Rijn behaalde beide een gedeelde derde plaats. Stan Engelen behaalde de eerste plaats in de Nidan categorie. In de yondan/godan categorie behaalde Elaine van Ommen Kloeke de eerste plaats, David Smits en Piotr Kukla behaalde in dezelfde categorie respectievelijk de tweede en gedeelde derde plaats. Yushinkan feliciteert haar leden met deze prachtige resultaten.

Shinkage-ryu Seminar en Taikai 2012

Tijdens het weekend van 23, 24 en 25 maart heeft het jaarlijkse Orly seminar plaats gevonden. Yushinkan heeft daar met een grote delegatie mogen trainen onder leiding van Matsuoka-sensei en Kinomoto-sensei.
Op de zondag van het seminar werd de terugkerende Europese Shinkage-ryu taikai georganiseerd. De taikai werd gehouden over 2 divisies, eentje tot en met shodan en ��n vanaf nidan.
De hoofdprijs, bestemd voor de winnaar van de tweede groep, is een korte reis naar Japan om daar in Nagoya onder sensei te trainen.
Tijdens een zeer spannende finale van deze taikai streden er twee iaidoka van Yushinkan zij aan zij tegen elkaar. Dit waren Stan Engelen en David Smits. Uiteindelijke kwam David als winnaar uit de bus, hij zal dan ook in juli naar Japan afreizen. Gefeliciteerd!
Via deze weg willen we ook Baukje Weber van Kodokan feliciteren met de fair-play prijs, de prijs toegekend door het publiek voor mooi en goed iaido, gefeliciteerd!

Ishido Cup 2012

Op 15 januari jongstleden zijn de jaarlijkse open kampioenschappen jodo en iaido gehouden. De Ishido Cup had dit jaar plaats in Waalre en trok wederom vele deelnemers, waaronder zoals elk jaar weer bezoekers uit het buitenland.
Yushinkan werd tijdens deze wedstrijden goed vertegenwoordigd en wist vele prijzen binnen te halen. In de shodan divisie nam Sander Filon de tweede plaats in. Bij de nidanners bleef Stan Engelen ongeslagen en wist daarmee een eerste plaats te behalen. In de yondan divisie veroverden Elaine van Ommen Kloeke en David Smits na een aantal spannende wedstrijden respectievelijk de eerste en tweede plaats. Yushinkan feliciteert haar leden met deze prestatie.
De wedstrijden werden traditioneel gevolgd door examens, waarbij Steven Noorlander, Sandra Philips en Kasimir van Rijn alle drie hun shodan examen met succes wisten af te leggen. Allemaal van harte gefeliciteerd!

Iaido examens 2011

Na afloop van van de Nakakura-cup, het grote kendo, jodo en iaido seminar in Brussel, hebben 3 van de Yushinkan iaidoka daar examen voor een dan-graad gedaan. Jasper en Stan hebben met succes hun Nidan examen afgelegd en Piotr heeft hier zijn Yondan gehaald. Alle drie van harte gefeliciteerd!

Donatie 2011

Via deze weg wil Yushinkan graag het Goede Doelenfonds voor ING medewerkers van harte bedanken voor haar gulle donatie.

Europees kampioenschap iaido 2011, Andorra

Tijdens de Europese kampioenschappen in Andorra in oktober 2011 heeft Yushinkan maar liefst vijf iaidoka afgevaardigd voor het Nederlandse team.
Twee Yushinkan leden waren onderdeel van het team voor de team-wedstrijden. Het team heeft een tweede plek veroverd, dit na een zeer spannende finale tegen winnaar Itali�. Yushinkan wil graag het hele team, inclusief coach, feliciteren met het behalen van deze plaats.
Meer informatie over het EK iaido vindt u op de website van het EK.

Naast de wedstrijden werden er ook examens georganiseerd waarbij Sander Filon voor zijn shodan examen is geslaagd, ook voor dit resultaat: van harte gefeliciteerd!

Nederlands kampioenschap 2011

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen begin april heeft Sander Filon de eerste plaats in de mudan categorie behaald, Steven Noorlander werd derde in deze categorie. Daarnaast heeft Stan Engelen in de shodan categorie de eerste plaats behaald en Jacky Visser heeft in de nidan divisie de eerste plaats behaald. David Smits behaalde de eerste plaats in de yondan categorie. Yushinkan feliciteert haar iaidoka met deze prestatie.

Shinkage-ryu Taikai 2011

Op zondag 27 maart werd in Orly (FR) de jaarlijks terugkerende Europese Shinkage-ryu taikai georganiseerd. De taikai werd gehouden over 2 divisies, eentje tot en met nidan (2-dan) en ��n vanaf sandan (3-dan). De hoofdprijs, bestemd voor de winnaar van de tweede divisie, is een korte reis naar Japan om daar in Nagoya onder sensei te trainen. De wedstrijd heeft in de lagere divisie voor Stan Engelen de eerste plaats opgeleverd, Alexandra Grandmourgin werd tweede. In de finale van de hogere divisie stonden Elaine van Ommen Kloeke en Piotr Kukla (beiden Yushinkan), na een zeer spannende finale kwam Elaine van Ommen Kloeke als uiteindelijke winnaar uit de bus! Zij zal dus (wederom) naar Japan afreizen.

NK jodo en iaido 2010

Yushinkan organiseert in samenwerking met de NKR het NK jodo en iaido op zondag 25 april 2010. Kijk op de NK pagina voor meer informatie.
En kijk voor meer informatie over de bijbehorende japanse markt op de Japanse markt pagina.

Voor wie graag de PDF uitnodiging wil zien klik: hier
Verder is Yushinkan te horen geweest in de radio uitzending van RTV Utrecht, hierin was meer te horen over iaido en over het aankomende NK. Voorgeinteresseerden is de radio uitzending te downloaden door onderstaande twee bestanden te downloaden.
Het eerste bestand.
Het tweede bestand.

Shinkage-ryu Taikai 2010

Op zondag 28 maart werd in Orly (FR) de jaarlijks terugkerende Europese Shinkage-ryu taikai georganiseerd. De taikai werd gehouden over 2 divisies, eentje tot en met nidan (2-dan) en ��n vanaf sandan (3-dan).
De hoofdprijs, bestemd voor de winnaar van de tweede groep, is een korte reis naar Japan om daar in Nagoya onder sensei te trainen. De wedstrijd heeft in de lagere divisie de tweede prijs opgeleverd voor Taif Rahim.
Na een zeer spannende halve finale en finale kwam Elaine van Ommen Kloeke als uiteindelijke winnaar uit de bus! Zij zal dus (wederom) naar Japan afreizen. Gefeliciteerd!!

Hoogtepunten in januari 2010

Tijdens de Ishido cup heeft Jacky Visser in de nidan divisie de tweede plaats behaald. In de sandan/yondan divisie heeft Erwin Stolwijk de derde plaats behaald en Piotr Kukla de tweede plaats. Yushinkan feliciteert haar iaidoka met deze prestatie.
Naast de wedstrijden hebben er ook mensen examens na de Ishido cup gedaan. Zo is Jasper Helthuis geslaagd voor zijn Ikkyu, Arne geslaagd voor zijn shodan Gerrit Lacroix voor zijn nidan en Alexander van Nijen en Mathieu Doorduyn beiden voor hun sandan.
Een dag later zijn David Smits en Elaine van Ommen Kloeke in Iwakura (Japan) geslaagd voor hun yondan examens.
Via deze weg wil Yushinkan al haar 7 geslaagde kandidaten feliciteren!

Yondan 2009

Op zaterdag 12 december heeft Erwin Stolwijk zijn yondan examen in Brussel gehaald. Via deze weg wil Yushinkan hem van harte feliciteren.

EK Iaido 2009 resultaat

Tijdens het EK iaido in Mierlo (NL) heeft Elaine van Ommen Kloeke namens Nederland mogen uitkomen voor Nederland. Zij heeft hierbij de Fighting Spirit prijs gewonnen. Van harte gefeliciteerd!

Iaido examens 2009

Na afloop van korte centrale training heeft Boudewijn Koops met succes zijn Shodan examen afgelegd. Verder hebben Annienke Pieters en Jacky Visser hun Nidan gehaald. Van harte gefeliciteerd!

Shinkage-ryu Taikai 2009

Op zondag 29 maart werd in Orly (FR) de jaarlijks terugkerende Europese Shinkage-ryu taikai georganiseerd. De taikai werd gehouden over 2 divisies, eentje tot en met nidan (2-dan) en ��n vanaf sandan (3-dan).
De hoofdprijs, bestemd voor de winnaar van de tweede groep, is een korte reis naar Japan om daar in Nagoya onder sensei te trainen. De wedstrijd heeft in de lagere divisie speciale prijzen opgeleverd voor Jacky Visser (Yushinkan) en Rianne De Rijke (Shofukan). Piotr Kukla en David Smits (beiden Yushinkan) wonnen speciale prijzen in de hogere divisie.
Na een zeer spannende finale kwam Elaine van Ommen Kloeke (Yushinkan) als uiteindelijke winnaar uit de bus! Zij zal dus (wederom) naar Japan afreizen. Gefeliciteerd!!

Ishido Cup 2009

Na afloop van de Ishido-cup hebben Boudewijn Koops, Ashwin Karis en Taif Rahim met succes hun Ikkyu, Shodan en Nidan examen afgelegd. Daarnaast is David Smits als derde geeindigd in de Sandan/Yondan catogorie! Allen van harte gefeliciteerd!

EK iaido 2008

Door de NKR zijn, zoals ook de afgelopen jaren al het geval was, een aantal leden van Yushinkan geselecteerd voor het Europees Kampioenschap iaido 2008, dat ditmaal plaatsvond in Zwitserland. Dit jaar was het aan Piotr en Elaine om de eer van Yushinkan hoog te houden. Elaine werd door bondscoach Yvonne Jordan (Rokushikan, Amersfoort) bovendien geselecteerd voor de teamwedstrijd. Met uitstekend resultaat: Nederland is als team op de derde plaats ge�indigd. Brons dus voor Elaine en de anderen. Na de wedstrijden is Piotr geslaagd voor zijn 3-danexamen. Beiden van harte gefeliciteerd!

Yushinkan jubileum 2008

Op 4 november 2008 viert Yushinkan zijn tiende verjaardag! Zonder de bijdrage van de oud-leraren en -leden zou deze mijlpaal niet zo succesvol bereikt zijn. Ook via deze weg willen wij hen, alsmede leraren van andere dojo's en vrijwilligers die ooit iets voor Yushinkan hebben mogen betekenen, bedanken. Zonder de hulp van al deze mensen zou de dojo niet zijn wat hij nu is. Dank!

Murugai seminar 2008

Op 11 en 12 oktober 2008 organiseert de Stichting Shinkage ryu Nederland haar jaarlijkse seminar met Matsuoka sensei en Kinomoto sensei, dit jaar voor de vijfde keer. Voor meer informatie kijk op de website van Stichting Shinkage ryu Nederland.

NK iaido 2008

Tijdens het NK iaido te Zoetermeer hebben de volgende mensen van Yushinkan een prijs in ontvangst mogen nemen: Jacky Visser: 1e plaats mudan, Annienke Pieters: 3e plaats mudan, Ta�f Rahim: 3e plaats shodan, Piotr Kukla: 3e plaats nidan, Elaine van Ommen-Kloeke: 1e plaats sandan en de 3e plaatsen sandan: David Smits en Erwin Stolwijk.
Dit zijn 7 van de in totaal 28 prijzen die er te halen waren, via deze weg wil Yushinkan haar leden nogmaals feliciteren voor dit historische resultaat. Verder heeft na afloop van de wedstrijden Ashwin Karis zijn eerste kyu examen met succes afgelegd. Van harte gefeliciteerd!

Kennismakingscursus 2008

Interesse in iaido? Yushinkan start op 2 september 2008 met een nieuwe kennismakingscursus. Voor informatie mail naar info@yushinkan.com of bel naar +31 (0)6 54 93 27 71

Kennismakingscursus 2008

Interesse in iaido? Yushinkan start op 6 mei 2008 met een nieuwe kennismakingscursus. Voor informatie mail naar info@yushinkan.com of bel naar +31 (0)6 54 93 27 71

Iaido examens, Ishido Cup 2008

Na afloop van het seminar tijdens de Ishido-cup hebben Annienke Pieters, Jacky Visser en Gerrit Lacroix met succes hun Ikkyu examen afgelegd. Verder heeft Mathieu Doorduyn zijn Nidan gehaald. Van harte gefeliciteerd!

Ishido Cup 2008

Van 25 januari tot 27 januari organiseert de Nederlandse Kendo Renmei in samenwerking met Renbukan de tiende Ishido Cup. Klik hier voor meer informatie.

Dan examens, Brussel 2007

Zaterdag 15 december zijn 2 personen geslaagd voor hun Dan examens. Te weten Alexander voor Nidan en Taif voor Shodan. Van harte gefeliciteerd!

Nieuwjaarstraining 2008

Zondag 13 januari organiseert Yushinkan de iaido nieuwjaarstraining. Ook wel bekend als de Kankeiko. Klik hier voor meer informatie en opgave voor de training.

Kennismakingscursus 2008

Goede voornemens? Interesse in iaido? Yushinkan start op 8 januari 2008 met een nieuwe kennismakingscursus. Voor informatie mail naar info@yushinkan.com of bel naar +31 (0)6 54 93 27 71

EK Iaido 2007 resultaat

Tijdens het EK iaido in Parijs heeft Piotr Kukla namens Nederland mogen uitkomen in het Nederlandse team. Met dit team heeft Nederland de derde plaats weten te veroveren in de teamwedstrijden

Shodan examen 2007

Voorafgaand aan de Europees Kampioenschappen was er een iaido seminar in Ris Orange, met aansluitend examens. Hier heeft Cees Jan van Beek met succes zijn Shodan examen afgerond. Van harte gefeliciteerd!

Europees Kampioenschappen 2007

Piotr Kukla is geselecteerd om aan het EK Iaido deel te nemen. Dit zal plaats vinden op 30 oktober t/m 4 november in Parijs, Frankrijk.

Zusterdojo

Vanaf november zal Yushinkan er een zusterdojo bij hebben. Deze nieuwe dojo, genaamd Jinshinkan zal haar deuren openen in Amsterdam. Via deze weg wil Yushinkan haar zuster veel succes en plezier toewensen.
Voor meer informatie over Jinshinkan kijk op: www.jinshinkan.nl

Murugai seminar 2007

13 - 14 oktober 2007, 9:30 - 17:00 uur:
4e 'Murugai' Shinkage ryu en Z.N.K.R. iaido seminar met Matsuoka sensei en Kinomoto sensei, Sportzaal De Snelleman, Rotterdam (NL)

NK Iaido 2007

20 mei heeft het NK iaido in Rotterdam plaats gevonden. Het werd dit jaar opnieuw door Shofukan georganiseerd. Ashwin Karis werd derde in de jeugd divisie, Jacky Visser tweede in de mudan divisie en Berry Kuijer derde in de derde dan divisie. Via deze weg wil Yushinkan deze mensen nogmaals feliciteren!

Ikkyu examens 2007

Na afloop van het NK hebben Cees-Jan van Beek, Taif Rahim en Peter Bas Disberg met succes hun ikkyu examen afgelegd. Van harte gefeliciteerd!

Olympisch weekend 2007

Op 20, 21 en 22 april is in Utrecht het Olympisch weekend gehouden. Zondag 22 april heeft ook Yushinkan de deuren geopend. De opkomst was weer beter dan de voorgaande jaren en we hebben weer wat mensen meer kunnen laten zien en vertellen over o.a. iaido. Voor meer informatie over het Olympisch weekend, kijk op: www.olympischweekend.nl.

Ishido Cup 2007

Op 14 januari 2007 organiseerde de Nederlandse Kendo Renmei in samenwerking met Yushinkan de achtste Ishido Cup. Kijk op www.ishidocup.nl voor de uitslagen en foto's.

Nieuwjaarstraining 2007

Op 7 januari organiseerde Rokushikan te Amersfoort wederom de nieuwjaarstraining. De training is open voor iedereen. We verwachten wel dat je alle 12 ZNKR kata's kent. Lees meer.

EK Iaido 2006 resultaat

Tijdens het EK iaido in Brighton heeft Erwin Stolwijk namens Nederland mogen uitkomen in het Nederlandse team. Met dit team heeft Nederland de derde plaats weten te veroveren in de teamwedstrijden. Voor meer informatie over het EK kunt u de website van het EK Iaido vinden op: www.ec2006.co.uk

Nederlands Kampioenschappen 2006

Op 28 mei 2006 werden de Nederlands Kampioenschappen Iaido en Jodo gehouden. Tijdens deze kampioenschappen heeft Yushinkan een derde prijs in de mudan klasse gewonnen. Verder werden in de nidan divisie, Elaine van Ommen Kloeke derde, David Smits tweede en Erwin Stolwijk eerste. Verder werd Berry Kuijer tweede in de sandan divisie.

Europese Shinkageryu taikai 2006

Tijdens de derde Shinkageryu taikai op twee april, die gehouden werd in Orly vlakbij Parijs, heeft Elaine van Ommen Kloeke de Miyuki-prijs gewonnen. Dit is de prijs voor de categorie t/m tweede dan.

Olympisch weekend 2006

Op 20, 22 en 23 april wordt in Utrecht het Olympisch weekend gehouden. Op de zaterdag geeft ook Yushinkan demonstraties en is het mogelijk om mee te doen met diverse workshops. Deze zullen plaats vinden in sporthal Hoograven. Voor meer informatie over het Olympisch weekend, kijk op: www.olympischweekend.nl. Of ga naar www.vechtkunsten.nl

Europees Kampioenschappen 2005

David Smits en Berry Kuijer zijn geselecteerd om aan het EK Iaido deel te nemen. Dit zal plaats vinden op 30 oktober t/m 1 november in Bologna, Itali�. De website van het EK Iaido kunt u vinden op www.ec2005.it

Nieuwe dojoleiding

Joris van Nispen, oprichter van Yushinkan, heeft in juni 2005 de dojoleiding na 6 jaar trouwe dienst overgedragen aan Berry Kuijer. Berry was er bijna vanaf het eerste uur bij, toen de dojo in 1998 in Hilversum werd opgericht. Sterker nog: hij was er bij toen Louis Vitalis vele jaren geleden voor het eerst een iaido cursus in Nederland gaf! Na enige tijd verhuisde Yushinkan om praktische redenen naar Utrecht en kort daarna werd daar tweemaal per week getraind. In 2003 werd de definitieve beslissing genomen om officieel Shinkage ryu iaido te gaan beoefenen onder Matsuoka sensei. In de afgelopen 6 jaar heeft Yushinkan zich ontwikkeld tot een grote iaido-dojo, die goede successen behaalde op nationale en internationale evenementen en wedstrijden. In de toekomst zal Yushinkan samen met haar zusterdojo nog veel van zich laten horen!

Foto: J. van Nispen

Yokogumo.

Kalligrafie: R. Boel

Yushinkan. Kalligrafie: R. Boel.